•  
 
Nawigacja
Reklama
BIP

Statystyki reklamowe
Aktualnie online
· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 2
· Najnowszy użytkownik: agness
Jadłospis
JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018r.

śniadanie: Chleb z masłem, szynką, serem, pomidorki koktajlowe, herbata (1, 7)

II śniadanie: Maślanka (7)

Obiad: Zupa brokułowa, pierogi z serem, sos truskawkowy, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Chleb z masłem, serkiem almette ze szczypiorkiem, herbata/woda (1, 7)


WTOREK 18.09.2018r

śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, twaróg z rzodkiewką, kakao, (1, 7, 8)

II śniadanie: Owoc

Obiad: Rosół z makaronem, ziemniaki, karczek duszony w kiszonej kapuście, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Śliwki pod kruszonką, herbata/woda (1, 7)


ŚRODA 19.09.2018r.

śniadanie: Bułka mini maślana z masłem, płatki owsiane na mleku, owoc (1, 7)

II śniadanie: Marchewka do chrupania

Obiad: : Zupa grochowa, leczo z ryżem, kompot/woda (1, 7, 9)

Podwieczorek: Deser serowo miodowy z malinami/woda (7)


CZWARTEK 20.09.2018r.

śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, sałatą, ogórkiem, jajkiem, szczypiorkiem, herbata (1, 7)

II śniadanie: Owoc/jogurt (7)

Obiad: Krupnik, kotlety eskalopki mięsno warzywne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Banan z czekoladą/woda (7,8)


PIĄTEK 21.09.2018r

śniadanie:Chleb z masłem, kuleczki mozzarella, pomidor, rzodkiewka, pietruszka, herbata (1, 7)

II śniadanie: Owoc/ migdały (8)

Obiad: Zupa z dyni, zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i warzywami, kompot/woda (1, 3, 4, 7, 9)

Podwieczorek: Sok z marchewki i jabłka, pałeczka kukurydziana/woda (1)










Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera dana potrawa.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierajśce gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne (musztarda)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki (Małże, kalmary, ślimaki, ostrygi, ośmiornice i trąbiki)



Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Brak wiadomości. Może czas dodać własną?
Losowa Fotka