•  
 
Nawigacja
Reklama
BIP

Statystyki reklamowe
Aktualnie online
· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 2
· Najnowszy użytkownik: agness
Jadłospis
JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 12.11.2018r.

śniadanie: -

II śniadanie: -

Obiad: -

Podwieczorek: -


WTOREK 13.11.2018r

śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, kuleczki mozzarella, pomidor, szynka, sałata, bawarka (1, 7)

II śniadanie: Marchewka do chrupania

Obiad: Rosół z makaronem, pieczeń z indyka w sosie pieczarkowym, kasza, warzywa na parze, kompot/woda (1, 7, 9)

Podwieczorek: Mus jagodowy z migdałami /woda (8)


ŚRODA 14.11.2018r.

śniadanie: Chleb z masłem, pasta z tuńczyka, pomidorki koktajlowe, herbata (1, 4, 7)

II śniadanie: Owoc

Obiad: Zupa ogórkowa, jajko sadzone, ziemniaki, kalafior, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Murzynek z jabłkami, herbata /woda (1, 3)


CZWARTEK 15.11.2018r.

śniadanie: Bułka grahamka z masłem, serem, papryką, pietruszką, kakao (1, 7, 8)

II śniadanie: Maślanka/ owoc (7)

Obiad: Rosół z kaszą manną, kotlet, ziemniaki, sałatka z kapusty włoskiej, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Smoothie z mango, pałeczka kukurydziana/woda (1, 7)


PIĄTEK 16.11.2018r

śniadanie: Chleb z masłem, pasta z twarogu i szczypiorku, herbata (1, 7) II śniadanie: Owoc/jogurt (7)

Obiad: Zupa jarzynowa, ryba zapiekana z porem, marchewką i groszkiem, ryż, kompot/woda (1, 4, 7, 9)

Podwieczorek: Kasza manna z bananem/woda (7)










Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera dana potrawa.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierajśce gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne (musztarda)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki (Małże, kalmary, ślimaki, ostrygi, ośmiornice i trąbiki)



Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Brak wiadomości. Może czas dodać własną?
Losowa Fotka