•  
 
Nawigacja
Reklama
BIP

Statystyki reklamowe
Aktualnie online
· Gości online: 1

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 2
· Najnowszy użytkownik: agness
Jadłospis
JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 11.06.2018r.

śniadanie: Chleb z masłem, kiełbaski śniadaniowe, papryka, herbata (1, 7)

II śniadanie: Maślanka (7)

Obiad: Zupa brokułowa, makaron z twarogiem, owoc, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Chleb z masłem, sałatą, pomidorem, herbata/woda (1, 7)


WTOREK 12.06.2018r

śniadanie: Bułka grahamka z masłem, twaróg z musem truskawkowym, kakao (1, 7)

II śniadanie: Owoc

Obiad: Rosół z lanym ciastem, gulasz z wątróbki z kaszą, sałatka z kiszonego ogórka, kompot/woda (1, 7, 9)

Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem /woda


ŚRODA 13.06.2018r.

śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, serem, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata (1, 7)

II śniadanie: Marchewka do chrupania

Obiad: : Zupa szpinakowa, leczo z ryżem, kompot/woda (1, 7, 9)

Podwieczorek: Koktajl bananowy /woda (7)


CZWARTEK 14.06.2018r.

śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, pasta „Plastuś”, herbata (1, 7)

II śniadanie: Owoc

Obiad: Rosół z makaronem, pieczeń biała, ziemniaki, czerwona kapusta, kompot/woda (1, 7, 9)

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z musem z owoców leśnych /woda (7)


PIĄTEK 15.06.2018r

śniadanie: Chleb z masłem, serkiem almette, szczypiorkiem, herbata (1, 7)

II śniadanie: Owoc

Obiad: Zupa kalafiorowa, ryba na parze, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot/woda (1, 4, 7)

Podwieczorek: Sok z marchewki i jabłka, pałeczki kukurydziane/woda (7)










Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera dana potrawa.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierajśce gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne (musztarda)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki (Małże, kalmary, ślimaki, ostrygi, ośmiornice i trąbiki)



Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Brak wiadomości. Może czas dodać własną?
Losowa Fotka