PLASTUSIOWO
  •  
 
Reklama
BIP

Statystyki reklamowe
Aktualnie online
Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 2
Najnowszy użytkownik: agness
Jadłospis
JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 17.12.2018r.

śniadanie: Chleb z masłem, pasta z kiełbasy i sera, papryka, herbata (1,7)

II śniadanie: Owoc / jogurt (7)

Obiad: Zupa jarzynowa, ryż zapiekany z jabłkiem, kompot/ woda (1,7,9)

Podwieczorek: Chleb z masłem, twaróg ze szczypiorkiem, herbata/woda (1, 7)


WTOREK 18.12.2018r

Śniadanie: Bułka grahamka z masłem, serem, szynką, pomidorem, pietruszką, kakao (1, 7)

II śniadanie: Owoce

Obiad: Rosół z makaronem, gulasz wołowy z kaszą, sałatka z ogórka kiszonego, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Koktajl jagodowy, pałeczka kukurydziana / woda (1, 7)


ŚRODA 19.12.2018r.

śniadanie: Chleb orkiszowy z masłem, serem, pomidorem,szczypiorkiem, herbata /woda (1, 7)

II Śniadanie: Marchewka do chrupania

Obiad: Zupa krem z zielonych warzyw, spaghetti bolognese, zielona sałata, kompot/woda (1, 7, 9)

Podwieczorek: Mus traskowo-bananowy z jogurtem naturalnym/ woda (7)


CZWARTEK 20.12.2018r.

śniadanie: Chleb z masłem, pasta z twarogu i łososia, pomidorki koktajlowe, herbata/woda (1, 4, 7)

II śniadanie: Owoce

Obiad: Rosół z kaszą manną, pieczeń ze schabu, ziemniaki, sos, surówka z selera, kompot/woda (1, 3, 7, 9)

Podwieczorek: Owoce z jogurtem naturalnym/woda (7)


PIĄTEK 21.12.2018r

śniadanie: Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbata/woda (1, 7) II śniadanie: Owoc

Obiad: Ryba panierowana, ziemniaki, kapusta z grzybami, kompot/woda (1, 3, 4, 7, 9)

Podwieczorek: Owoce/woda (7,8)










Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera dana potrawa.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierajśce gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne (musztarda)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki (Małże, kalmary, ślimaki, ostrygi, ośmiornice i trąbiki)



Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Brak wiadomości. Może czas dodać własną?